Ilmastointihuolto 49 € + kaasu 9,90 € / 100 g

sisältäen kompressoriöljyn ja väriaineen

Miksi auton ilmastointi tulisi huollattaa säännöllisesti?

Vaikka kaikkien autojen huolto-ohjelmassa ei ilmastointihuoltoa mainitakaan, olisi se suositeltavaa tehdä n. 2 vuoden välein. Ilmastointijärjestelmässä kiertää kaasua, jonka ominaisuuksiin kuuluu myös vähentyminen. Tämä taas aiheuttaa sen, että ilmastointilaitteen kylmäntuottoteho laskee ja järjestelmä joutuu tekemään enemmän työtä ja se taas voi vaikuttaa negatiivisesti myös polttoainekulutukseen sekä ilmastoinnin osien kuormittumiseen. 

Ilmastointihuolto kannattaakin siis ottaa rutiiniksi, jotta säästyt kalliilta korjauskustannuksilta ja viilennys toimii kuuminakin kesäpäivinä.

Ilmastointihuoltoihimme kuuluu myös väriaineen ja öljyn lisäys. Mikäli autonne ilmastointilaitteen teho alkaa jostain syystä jossain vaiheessa hiipua, on mahdollisen vuodon löytyminen väriaineen ansiosta helpompaa. Öljyn lisäys lisää järjestelmän osien käyttöikää ja ehkäisee ilmastoinnin osien ennenaikaista hajoamista.

Myös sisäilmasuodattimen vaihto on suositeltavaa ilmastointilaitteen huollon yhteydessä, etenkin jos suodatinta ei ole hetkeen uusittu. Allergikot hyötyvät tästä erityisesti ja voitkin valita autoosi myös aktiivihiilisuodattimen, joka suodattaa vieläkin paremmin allergeenejä aiheuttavia hiukkasia, siitepölyä sekä katupölyä ja saattaa helpottaa siten matkantekoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *