MENOpeliVINKIT viikonloppuun!

Keväinen keli jatkuu ainakin Turun seudulla viikonloppuna! Nyt onkin erinomainen tilaisuus suorittaa pientä keväthuoltoa ja tarkastusta myös autolle!

Tässä meidän vinkit, mitkä 5 toimenpidettä voisit ainakin tehdä autollesi tänä viikonloppuna! 😊

1.Pese

Nyt viimeistään on loistava hetki auton pesemiselle. Talven ja kevään aikana autoon on varmasti kertynyt paljon likaa sekä tiesuolaa. Jotta autosi välttyisi ikäviltä ruostevaurioilta paremmin, on tiesuolan säännöllinen pois pesu helpoin ja halvin tapa tämän ehkäisylle! Puhdista ja kuivaa pesun jäljiltä myös ovien tiivisteet!

2. Tarkista kesärenkaidesi kunto

Nyt on hyvä hetki kaivaa kesärenkaat jo valmiiksi esille, mikäli säilytät niitä kotona. Muistathan, että kesärenkaat tulee asentaa alle tänä vuonna viimeistään 20.4.2020. Mikäli meinaat käydä vaihdattamassa renkaasi korjaamolla tai rengasliikkeessä, kannattaa aika varata jo hyvissä ajoin, jotta vältät suurimmat ruuhkat pääsiäisen tienoilta.

3. Puhdista auto myös sisältä

Kuinka mukava onkaan sitten seuraavaksi lähteä autolla liikenteeseen, kun on imuroinut ja puhdistanut auton myös sisältä! Käy hyvin läpi penkin aluset sekä kaikki pienet kolot ja välit, joihin lika helposti jää. Erityisen tärkeää on säännöllisesti puhdistaa myös auton lasit sisäpuolelta, jotta voit varmistaa hyvän näkyvyyden ulos! Samalla saat myös auton tyhjennettyä turhasta tavarasta ja saatat jopa löytää kadoksissa olleita tavaroita!

4. Tarkista nesteet ja öljyt

Tämä kannattasi ottaa tavaksi useamminkin, mutta pääasia, että teet sen ainakin nyt. Autosi ohjekirjasta näet mallikohtaisesti, kuinka suoritat nämä oikeaoppisesti juuri sinun autoosi! Mikäli autossasi ei enää ole ohjekirjaa, löydät hyvät vinkit varmasti myös Youtubesta.

5. Vieläkö intoa riittää? Mikäli kyllä, niin vahaa maalipinnat

Mikäli haluat vielä erikseen suojella autosi maalipintaa sekä saada upean kiillon, onnistuu se helpoiten vahaamalla.

Vahaamiseen sekä auton sisäpuhdistukseen löydät helposti oikeat aineet sekä välineet lähimmästä Motonetista. Ammattitaitoinen henkilökunta antaa sieltä myös tarvittaessa tarkemmat ohjeet autosi tärkeimpien pintojen pesuun sekä suojaamiseen!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Muistakaa viettää aikaa myös läheistenne kanssa ja ottakaa ainakin ne perheen vanhimmat lapset avuksi autonhoito puuhiin. Näin saatte opetettua tärkeitä asioita myös heille tulevaisuutta ajatellen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *