Myös lokakuussa jakohihnan vaihdot - 10 %

Jakohihnan tehtävä on moottorin toiminnan kannalta äärettömän tärkeää. Moottorin käydessä jakohihna pyörittää kampiakselia, joka taas pyörittää nokka-akselia, saaden venttiilit avautumaan ja sulkeutumaan oikeaan aikaan.

Kuulostaako monimutkaiselta? Yksinkertaisesti sanottuna jakopää huolehtii moottorin ajoituksesta sekä koko toiminnasta ja juuri siksi jakopään hihnan vaihdot on erityisen tärkeää tehdä autovalmistajien suosittelemien kilometrien tai vuosien puitteissa.

Monissa autoissa myös vesipumppu pyörii jakohihnan avulla. Vaikka vesipumppu ei vuotaisi ja sitä ei siksi vaihdettaisi, jää yksi mahdollinen vaaratekijä vielä lisää. Jos vesipumppu hajoaa, se usein hajottaa jakohihnan tai heittää sen pois paikoiltaan ja silloin etenkin moniventtiilisissä moottoreissa lopputulos on usein moottorivaurio. Tämä siis koskee tietysti myös jakohihnan hajoamista esim. vanhuuttaan tai liian suurien kilometrimäärien olleessa kyseessä.

Joissain autoissa jakohihnan sijasta on jakoketju. Jakoketjuille ei ole suositeltavaa vaihtoväliä, vaan jakoketjuja vaihdetaan vasta sitten, mikäli niiden kanssa ilmenee ongelmia. Jakoketjun moitteettoman toiminnan edellytyksenä on toimiva voitelu, joka pääasiassa moottoriöljyllä. Joten mikäli sinulla on jakoketjullinen auto, sinun ei tarvitse varata aikaa jakohihnan vaihdolle, mutta tarkistathan kuitenkin, koska olet viimeksi vaihdattanut moottoriöljyt, jotta voit olla varma, että jakoketjusi pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Mikäli et tiedä, millainen jakopää autossasi on tai koska jakohihnasi tulisi vaihtaa, voit soittaa meille numeroon 040 198 2272 ja me autamme sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *